suckej kuchyne: „Najviac polesníky. Inde som ich nejedol. Aj som ich skúšal sám pripraviť, ale nikdy neboli také chutné ako na Kysuciach.“ Jeho vzťah k vareniu je veľmi dobrý. Rád varí a ako hovorí, je na ňom vidieť aj to, že rád konzumuje. Teraz v lete si napríklad rád na grile pripravuje zeleninu. Tú zas nemusí jeho štvorročná dcérka Paulínka. Oveľa viac jej chutí mäsko. „Som dojedač zvyškov, pretože mi to je ľúto vyhodiť,“ priznáva Ján Króner. Doma mu chutí všetko, čo mu jeho dobrá žena navarí. Ako správny gurmán, nepohrdne ani špecialitami kuchýň z iných kútov sveta. V japonskej reštaurácii prišiel na chuť suši a v Grécku si pochutil na rybách a morských špecialitách.
Už dlhší čas sa však odhodláva na delenú stravu. Vždy sa mu však k už oddelenému jedlu primotá tatárska omáčka, opekané zemiaky či hranolky. Ale stravovať sa takto má dlhodobo v pláne.
Nekysnuté šišky Janka Krónera
„Neviem, či si na nejaký recept spomeniem, mám jeden obľúbený, ktorý s obľubou všade rozdávam. Viem, že tam ide sedem vecí.“ Recept je vraj veľmi jednoduchý a zaujímavý najmä preto, že cesto nemusí kysnúť a aj napriek tomu sú šišky krásne napuchnuté. Potrebujeme na ne: 1 acidofilné mlieko, 1 vajce, 1 polievkovú lyžičku cukru, štamperlík rumu alebo koňaku, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, štipku soli a polohrubú múku dosýpame podľa potreby tak, aby cesto bolo hustejšie ako na palacinky a trošku redšie ako na halušky. Potom lyžičkou kladieme do rozpáleného oleja cesto. Alkohol so sódou spôsobí, že cesto pekne napuchne. Na vypražené šišky dáme džem, môžeme ich posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.