Nakoniec sa nám však priznal, že celkom rád varí polievky a zo všetkých najradšej hovädziu. „Keď je viac času, uvarím aj domáce rezance,“ pochválil sa športovec. Svojou polievkou už pohostil množstvo kolegov. Najväčšia partia, pre ktorú varil, mala pätnásť členov a vo Francúzsku pripravil na spôsob hovädzej polievky polievku
z kozľacích kostí. „Myslím, že všetkým chutila a pochvaľovali si ju aj českí kolegovia,“ uzavrel so smiechom Jaroslav Slúčik.
Hovädzia polievka s domácimi rezancami
Na polievku potrebujeme: hovädzie mäso na polievku, polievkovú zeleninu,
soľ, korenie
Na rezance potrebujeme: polohrubú múku, vajce, soľ, vodu
Postup: Do hrnca s vodou vložíme mäso a uvaríme ho bez soli a korenia. Keď sa mäso uvarí, zlejeme vývar do osobitného hrnca. Do vývaru pridáme očistenú a nakrájanú polievkovú zeleninu. Môžeme použiť cibuľu, mrkvu, petržlen. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zelenina nezmäkne. Do hotovej polievky pridáme uvarené mäso, nakrájané na kocky, a rezance. Kým sa uvarí vývar, pripravíme si cesto na rezance. Polohrubú múku zmiešame s celým vajcom, pridáme vodu a štipku soli. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme oddýchnuť na doske. Potom ho rozvaľkáme natenko a nožom nakrájame tenké rezance. V hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, nasypeme rezance a uvaríme.