Cestoviny s kapustou
(pre 2 osoby)
covala k vlastným omáčkam, z čoho som mala obrovskú radosť. Ja varím! Tešila som sa. Aj mama sa čudovala, už ani nedúfala, že ma to raz chytí,“ poňala svoje začiatky veselo speváčka. Nežnejšia polovička skupiny PS najradšej varí jedlá, ktoré aj najradšej je. „Keďže mäso mi veľmi nechýba, väčšinou sú to jedlá zo zemiakov, ryže a cestovín. Mäso robím na Braňove želanie, lebo má rád moje špeciálne prepečené kuracie krídelká a prsia na horčici,“ zasmiala sa. V kuchyni sa však často nevykrúca. Iba vtedy, keď varí pre oboch. Zvyčajne sa naje s kamarátkami v reštaurácii. Keď je ale doma v Košťanoch nad Turcom, necháva sa rozmaznávať na striedačku od maminy i ocina. „Mamina mi varí chutné, zdravé jedlá, ocino zas typické slovenské kalorické bomby,“ prezradila.
Magdinou slabinou je zatiaľ pečenie koláčov. Možno aj preto, že konečný efekt pečenia koláčov jej v hlave signalizuje „priberieš!“. V tomto duchu sa nesie aj jej jedálny lístok, z ktorého nám poslala recept na diétne, zdravé jedlo – cestoviny s kapustou. „Mám ho od kamaráta, ktorý sa istý čas snažil schudnúť a vlastne sa mu to aj podarilo. Na to, že mi odmalička fliačky s kapustou nechutili, toto jedlo som si mimoriadne obľúbila. Už len tým, že mám pocit, že z neho nepriberiem, že je rýchlo hotové a že sú v ňom samé dobré veci.“ A to znie lákavo, no nie?
Potrebujeme:
- čierne, celozrnné alebo pohánkové cestoviny
- olivový olej
- plátok obyčajného masla
(nie rastlinného!)
- menšiu cibuľu
- menšiu hlávku čerstvej
bielej kapusty
- vegetu
V osolenej vode uvaríme cestoviny. Na panvicu dáme zohriať olivový olej a plátok masla. Na ňom speníme pokrájanú cibuľu, do ktorej pridáme na tenké rezance nakrájanú bielu kapustu. Ochutíme vegetou a necháme na miernom ohni na oleji a masle opekať. Nazakrývame, aby sa kapusta neudusila. Po asi 10 – 15 minútach opekania (kapusta by nemala byť príliš hnedá a prepečená) pridáme na panvicu uvarené cestoviny, premiešame a necháme opekať ďalších 10 minút. Ak treba, prilejeme ešte trošku olivového oleja. Podľa chuti môžeme k nakrájanej, čerstvej kapuste pridať na tenké rezance nakrájanú surovú mrkvu.