So svojimi osvedčenými vianočnými receptami sa s nami podelili aj niektorí turčianski redaktori z rôznych médií.
MIROSLAVA DÍREROVÁ – redaktorka Plus jeden deň
Falošné tiramisu
Potrebujeme: 2 balíčky dlhých piškót, 2 dcl uvarenej čiernej kávy, 3 PL rumu, 2 maslá, 2 šľahačkové smotany, 3 vanilkové cukry, 3 PL kryštálového cukru, kakao
Príprava:
Z mojej zbierky receptov som vybrala niečo pre milovníkov novoročných predsavzatí typu: musím schudnúť! Aby bolo z čoho, určite si urobte falošné tiramisu. Možno sa bude viac hodiť po tom, ako pojete všetky vianočné maškrty. Veľa sa pri tomto koláči nenarobíte, je jednoduchý, lacný a stráááášne dobrý! Recept mám len krátko. Na našom vianočnom stole preto zatiaľ falošné tiramisu nebolo a po tom, ako som sa vážila, to aj vážne zvažujem. Avšak vrelo odporúčam. Myslím, že originál môže len blednúť závisťou. A ak sa raz zahryznete do falošného, pravé tiramisu u vás už nebude mať šancu, hoci by bolo aj zadarmo. Ak si teda chcete sviatky poriadne vychutnať a nestrážiť si pritom váhu, tak smelo do toho!
Uvaríme čiernu kávu, po vychladení scedíme a pridáme rum. Pozor, nepijeme z neho! Tekutinou necháme napiť piškóty J Medzitým si z nátierkového masla, šľahačky, vanilkového cukru a cukru vyšľaháme hladký krém. Opité piškóty ukladáme do formy a potrieme vrstvou krému. Takto vytvoríme toľko poschodí, koľko nám dovoľuje množstvo krému a piškót. Tiramisu ukončíme krémom, na ktorý posypeme kakao. Koláč dáme stuhnúť minimálne na dve hodiny do chladu.
Autor: RR