O rozrábku mäsa a výrobu mäsových výrobkov sa v sklabinskej mäsovyrobe stará 13 pracovníkov. Robota sa začína už o štvrtej ráno a robí sa dovtedy, kým nie je všetko hotové.
„Nie som vyučený mäsiar, ale s mäsom pracujem už štrnásť rokov. Predtým som robil v zlievarni. Za tie roky sa však človek veľa naučí. Recepty už poznám naspamäť, počítač mám v hlave. Skoré vstávanie mi neprekáža, človek si zvykne na všetko. Podstatné je, že mám robotu,“ povedal Jozef Cíger zo Záboria.
„Vždy ma teší, že keď vidím ľudí v obchodoch nakupovať naše výrobky. Čo si všímam, najviac ide tlačenka. Je to taký dobrý pocit.“
K mäsiarstvu sa po dvoch rokoch z fabriky vrátil Peter Paľovčík. Rozrába bravčové polky, porcuje karé, krkovičku, plece, stehno, kolená, bok.
„Je to poriadna fuška, máme čo robiť, aby sa pri toľkých kilách všetko stihlo. Zatiaľ som tu krátko, ale robota ma chytila. Peňazí síce veľa nezarobíme, ale uživiť sa dá,“
Predsedníčka sklabinského družstva Ivica Lačná povedala, že v dnešných časoch zohnať kvalitných a skúsených mäsiarov nie je vôbec jednoduché.
„Našťastie, my máme celkom dobrú partiu. O remeslo však medzi mladými nie je záujem. Práca je to náročná, ale pre platové podmienky málo atraktívna.“