MARTIN. Publikácia Hotelový a gastronomický manažment – praktické cvičenia 1 od Petra Huľu je určená žiakom stredných hotelových škôl a stredných odborných škôl zameraných na pohostinské a hotelové služby. Predstavuje syntézu teoretických a praktických poznatkov aktuálne využiteľných v praktickom živote. Prostredníctvom zadaných úloh, cvičení a rôznych modelových situácií ponúka žiakom možnosť overiť si poznatky zo všetkých odborných predmetov súvisiacich s gastronómiou a s riadením pohostinských podnikov. Vo vyučovacom procese dáva podnety k rozsiahlym diskusiám na aktuálne témy v oblasti gastronómie, čo žiakom umožňuje vyjadrovať svoje vlastné stanoviská, resp. postoje k jednotlivým problematikám. Okrem komunikačných kompetencií rozvíja u žiakov aj kompetencie v oblasti riadenia pohostinských podnikov.
Recenzentmi tejto modernej „cvičebnice“ sú významné osobnosti z oblasti cestovného ruchu - Ján Orieška, Jozef Horák a Pavol Straka, ktorí sú zárukou jej kvality.
Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky k publikácii vydalo dňa 9. 9. 2014 odporúčaciu doložku a zaradilo ju do zoznamu odporúčaných materiálnych didaktických prostriedkov pre stredné školy.
Autor: Slavomíra Guráňová