Štvrtok, 26. november, 2020 | Meniny má KornelKrížovkyKrížovky

Mirka vlani schudla za 10 týždňov 14,2 kg! Ako sa jej to podarilo?

Prihlásení a registrovaní účastníci 9. ročníka jedinečnej súťaže v chudnutí Mozolani Fit Body 2014, ktorú organizuje Mozolani The Fitness Authority, sa môžu nechať inšpirovať tými z minulých ročníkov.

Napríklad Mirke Sušienkovej sa vlaňajšia účasť v súťaži vyplatila. Za 10 týždňov schudla 14,2 kg, v páse sa zoštíhlila o 20 cm, opeknela a bolo to prospešné aj zo zdravotného hľadiska.

Do súťaže vstúpila s hmotnosťou 78,5 kg. Prvý týždeň bol krutý. Začať cvičiť pravidelne trikrát týždenne a pritom absolvovať detoxikačnú očistnú kúru, to veru nebolo med lízať, ale zvládla to. „Keď mi môj tréner Maťo Chachula dal v pondelok po mojom prvom tréningu do rúk 7-dňový detox plán a prečítala som si ho, nevedela som, čo to so mnou urobí. V utorok na raňajky som mala vodu so soľou. Myslela som si, že sa ... Však viete čo... A potom som priebežne každú hodinu pila výbornú citrusovú šťavu. Bola som prekvapená, že som vydržala celý deň bez pocitu hladu.“

Skryť Vypnúť reklamu

Detoxikačný plán na očistenie organizmu

1. deň: Ráno po zobudení nalačno vypiť 0,25 l teplej slanej vody (polovica kávovej lyžičky soli). Počas dňa piť len ovocný alebo ovocno-zeleninový nápoj pripravený z: 8 ks citrónov, 12 ks grepov, 12 ks pomarančov. Celkový objem nápoja by mal byť 4 l. V prípade potreby doplniť do nápoja prevarenú alebo filtrovanú vodu. Tento nápoj treba piť každú hodinu v množstve 0,3 l.

2. deň: Raňajky: Ovocná šťava 0,6 l, rozdelená na 2 x 0,3 l v intervale 15 min. Desiata: jedno jablko + jeden banán. Obed: Nastrúhaná mrkva s jablkom 250 g. Olovrant: jedno pomelo alebo grep + 100 g ananás. Večera: Zeleninový šalát z čerstvej zeleniny – 300 g (kaleráb, paprika, paradajka, uhorka, mrkva...). Počas dňa treba prijať minimálne 4 l tekutín.

Skryť Vypnúť reklamu

3. a 4. deň: Raňajky: Ovocná šťava 0,8 l, rozdelená na 2 x 0,4 l v intervale 15 min. Desiata: jedno pomelo alebo grep. Obed: 80 g tmavej ryže uvarenej vo vode + 30 g mrazenej kukurice a hrášku + 200 g oblohy z čerstvej alebo grilovanej zeleniny. Olovrant: jeden biely jogurt alebo dva actimely + jeden ryžový chlebík. Večera: Zeleninový šalát z čerstvej zeleniny 200 g + jeden cottage syr alebo 100 g tofu. Počas dňa treba prijať minimálne 4 l tekutín.

5 deň: Raňajky: Ovocná šťava 0,8 l, rozdelená na 2 x 0,4 l v intervale 15 min. Desiata: jeden banán + jeden nízkotučný biely alebo ovocný jogurt. Obed: 120 g sušených alebo v šupke uvarených zemiakov + 100 g tofu alebo 75 g syr do 30 % t.v.s. + 200 g grilovaná alebo na pare pripravená zelenina. Olovrant: celozrnné alebo ryžové chlebíčky (3 ks) + jeden actimel + príloha (napr. paradajka, paprika, reďkovka, kaleráb – 100 g). Večera: 250 g čerstvej zeleniny s tuniakom 75 g. Počas dňa treba prijať minimálne 4 l tekutín.

Skryť Vypnúť reklamu

6. a 7. deň: Raňajky: Ovocná šťava 0,8 l, rozdelená na 2 x 0,4 l v intervale 15 min. Desiata: Nastrúhaná mrkva s jablkom a červenou repou 250 až 300 g. Obed: 100g dusenej ryže s hráškom, kukuricou a mrkvou (natural alebo tmavej) + 150 g na pare pripraveného karfiolu alebo tekvice. Olovrant: jeden banán + 120 g biely jogurt. Večera: omeleta z dvoch vaječných bielkov + jedno celé vajce + dva ryžové chlebíky a zeleninová obloha 100 g. Počas dňa treba prijať minimálne 4 l tekutín.

Poznámka (2. až 7. deň): Medzi jedlami treba piť len tekutiny ako feniklový, zázvorový, čierny, zelený čaj, sypané bylinkové čaje, čaje z čerstvej mäty a z čerstvých byliniek, cibuľový alebo rôzne ovocné a koreňové čaje, minerálne vody neperlivé alebo jemne perlivé. Vhodné je piť i čistú vodu z vodovodu, ale najlepšie je si ju prevariť alebo prefiltrovať cez filtračnú kanvicu.

'Slniečko' svietilo aj vo fitku

Mirka počiatočnú svalovicu postupne rozcvičila. Celkom dobre napredovala a jedine, čo ju naozaj vystrašila, bolo to, keď sa jej raz v noci snívalo, že sa napcháva mastnými šiškami. Počas tých 10-týždňov trvania súťaže cvičila pod vedením svojho trénera trikrát týždenne vo fitku, kde si to užívala. Okrem toho počas víkendov vo svojom voľnom čase rada využívala outdorové voľnočasové aktivity, jogging, rýchlu chôdzu alebo vychádzky do prírody. Mirka bolo také slniečko, stále z nej sršal optimizmus, pohoda, dobrá nálada a všetko brala s nadhľadom. S celkovým úbytkom 14,2 kg bola spokojná, veď treba brať do úvahy, že ona mala štartovaciu hmotnosť 78,5 kg, takže zasa až tak veľmi nemala z čoho kresať. „Súťaž mi dala hlavne ukážku toho, ako sa dá zmeniť životný štýl, ako možno zaradiť pohyb do života a ako zlepšiť stravovanie. Spoluprácu s trénerom vrelo odporúčam. Táto súťaž je veľkou šancou pre všetkých, ktoré stratili motiváciu a nevedia sa vrátiť späť. Maťovi úprimne ďakujem,“ dodala Mirka Sušienková.

Parametre chudnutia Mirky Sušienkovej

Hmotnosť pred: 78,5 kg, po 10-tich týždňoch: 64,3 kg, úbytok: 14,2 kg

Obvod hrudníka pred: 104 cm, po 10-tich týždňoch: 92 cm, úbytok: 12 cm

Obvod pása pred: 103 cm, po 10-tich týždňoch: 83 cm, úbytok: 20 cm

Obvod bokov pred: 112 cm, po 10-tich týždňoch: 98 cm, úbytok: 14 cm

Podkožný tuk pred: 35,6%, po 10-tich týždňoch: 24,9%, úbytok: 10,7%

Podkožný tuk pred: 27,9 kg, po 10-tich týždňoch: 16,0 kg, úbytok: 11,9 kg

Obvod stehien pred: 66 cm, po 10-tich týždňoch: 58 cm, úbytok: 8 cm

Obvod lýtok pred: 41 cm, po 10-tich týždňoch: 38 cm, úbytok: 3 cm

Príklady jedálneho lístku

Mirke Sušienkovej vypracoval jedálny lístok jej tréner. Uvádzame aspoň niektoré jedlá z tohto odporúčaného jedálneho lístku.

Raňajky cca 6.30 – 7.30 h

- ovocná alebo ovocno-zeleninová šťava 0,4 l + 40 g knäckebrot

- ovsené vločky alebo cereálie 50 g + acidofilné mlieko 0,2 l

- nízkotučný biely alebo ovocný jogurt 120 ml + 40 g ovsených vločiek alebo cereálií + 20 g vlašských orechov

- zeleninový tanier 200 g s mozzarellou light 75 g a šunkou 70 g z kuracích alebo morčacích pŕs s obsahom mäsa min 90 %.

Desiata 9.30 – 10.30 h

- ovocie 300 g (napríklad mandarínka, grapefruit, pomaranč, ananás, citrón, kiwi, drobné ovocie, granátové jablko, avokádo)

- biely jogurt max 3,5% tuku + orechy (napríklad lieskové, vlašské alebo mandle) 20g + jablko

- omeleta z dvoch vaječných bielkov a jedného celého vajíčka + 75 g kvalitného pečiva (viaczrnné, celozrnné, večerný bielkovinový chlieb)

- kuracie kúsky mäsa na grile 80 g + listová zelenina 120 g + mozarella light 100 g

Obed 12.00 – 13.00 h

- kurací steak na grile 100 g s nízkotučným tvrdým syrom max. do 25 % t.v.s. s grilovanou zeleninou 100 + 250 g.

- kurací cestovinový šalát (100 g čistého kuracieho mäsa, 80 g cestovín najlepšie bezvaječné z tvrdej semolinovej múky, celozrnné, grahamové + 150 g zelenina (paradajka, paprika, mrkva, špenát,...) + 50 g strukoviny.

- 100 g uvarených zemiakov v šupke alebo bez, alebo ryža 60 g najlepšie tmavá + akýkoľvek prívarok, ale bez oleja a mäsa – kapustový, fazuľový, špenátový, zeleninový, brokolicový, kelový... cca 150 g + zeleninová obloha 100 g

- 120 g sójového syra tofu + omeleta z 3 vaječných bielkov (prípade pridať jedno celé vajíčko alebo jedno žĺtko), + 80 g ryžových rezancov + 80 g nastrúhanej čínskej kapusty.

Olovrant 15.00 – 15.30 h

- akákoľvek zelenina cca 200 – 300 g + kvalitná šunka s kuracích alebo morčacích pŕs s obsahom mäsa nad 85 % - 75 – 100 g.

- akákoľvek zelenina cca 200 – 300 g + omeleta z 2 – 3 vaječných bielkov + 1 celé vajíčko na olivovom oleji + knäckebrot.

- akákoľvek zelenina cca 200 – 300 g + nejaký kvalitný druh pečiva – napríklad zo špaldovej múky, viaczrnné pečivo, celozrnné ražné pečivo, večerný bielkovinový chlieb + nízkotučná tvarohová, syrová nátierka, alebo cottage syr light, nízkotučný jogurt (biely, ovocný),...

- akákoľvek zelenina cca 200 – 300 g + akýkoľvek druh tvrdého syra ale max do 20 až 30 % t.v.s., alebo cottage syr, cottage syr light, syrové nátierky light, mozzarella light, tvaroh light s proteínovým práškom 75 – 100 g...

V prípade, že je málo času na prípravu, môžno nahradiť olovrant napr. proteínom alebo proteínovou tyčinkou. Ďalšou vhodnou alternatívou je napríklad tvaroh s proteínovým práškom, biely jogurt, acidofilné mlieko, acidko... Hodinu a pol pred tréningom treba prijímať iba tekutiny, pretože nie je vhodné cvičiť s plným žalúdkom.

Večera 19.30 – 20.00 h (ak bol tréning cca 17.00 – 18.15)

- kuracie prsia 100 g, zeleninový šalát cca 200 g.

- tuniak vo vlastnej šťave alebo kvalitnom olivovom oleji 1 konzerva + zeleninový šalát 150 – 200 g.

- 100 g grilovaného kozieho syra alebo iný druh – tofu, hermelín,... + grilovaná tekvica alebo na pare pripravená brokolica...

- rybie filé, alebo pstruh v alobale na prírodno 100 g + dusená zelenina 150 – 200.

Čas tréningu možno akokoľvek posúvať, ale bolo by dobré udržať potrebné medzery medzi jedlami a početnosť jedál. Ak počas dňa nie je tréning, treba posunúť čas večere na cca 18.00 h a prípadnú druhú večeru na cca 20.30 h.

Večera č. 2 (len v prípade veľkého hladu!)

- Tvaroh nízkotučný s proteínom alebo bez, večerný proteínový nápoj, cottage syr,...

- tuniak alebo losos vo vlastnej šťave + zeleninová obloha + zvolená suplementácia

- Akýkoľvek druh zeleniny cca 250 g

Informácie o súťaži v chudnutí MOZOLANI FIT BODY 2015 nájdete TU

Prihlášky do súťaže v chudnutí MOZOLANI FIT BODY 2015 nájdeteTU

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za kvalitným vzdelaním nemusíte do sveta! Príďte na EkF TUKE
  2. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  3. Aj matematika sa dá skrotiť
  4. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  5. Studujte v Praze ekonomii a business v angličtině
  6. Rozbiehať biznis v čase korony? Ide to
  7. Buďte v najlepšej spoločnosti!
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Sledujte naživo pokusy so slovenskými výskumníkmi
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Fakty o batériách, ktoré ste nevedeli
  6. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  7. Už tretí rok mení dm "Black Friday" na "Giving Friday"
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Máte nápad ako zlepšiť svoje okolie? Radi ho podporíme!
  10. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 27 689
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 21 703
  3. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 13 618
  4. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 12 261
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 368
  6. Spájame Slovensko - 4 nové expresné autobusové linky 8 192
  7. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 075
  8. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 962
  9. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 684
  10. Príbehy vyhorených, tandem okolo Bödöra a nová trať v Bratislave 7 581
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Tréner Mosnár: Proti Žiline musíme ísť na sto percent

V piatom zápase sezóny stratil Martin prvé body. Aktuálne našich najviac tlačí topánka na pozícii obrancov. V piatok na Turčanov čaká derby proti Žiline.

Spišská Nová Ves nám pripravila prvú prehru v sezóne.

Ocenili kroniku mesta Martin, je vzorom aj pre iné mestá

V kronike by mali byť podľa kronikárky mesta Martin Kataríny Tomášovej zaznamenané všetky významné momenty v živote mesta.

Kronilu mesta Martin vedie Katarína Tomášová.

Vzdelávať namiesto zaúčať

Spoločnosť VIENA INTERNATIONAL s.r.o. sa pokúsila rozbehnúť odvážny projekt.

Školiace stredisko spoločnosti VIENA INTERNATIONAL s.r.o.

Samo Hlavaj môže skompletizovať šampionátový hetrik

Slovenská reprezentačná dvadsiatka sa na juniorský svetový šampionát bude pripravovať v izolovanom kempe vo Zvolene. Pozvánku dostal i brankár Samuel Hlavaj.

Zverenci Róberta Petrovického odštartujú prípravu na šampionát počas posledného novembrového dňa.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?