Ukázali, čo vedia

Aj v tomto školskom roku, v rámci Dňa otvorených dverí, ktorý každoročne organizuje Stredná odborná škola obchodu a služieb v Martine pod názvom Ukážme, čo vieme žiaci 5. ročníka študijného odboru hotelová akadémia prekvapili.

Študenti počas prezentácie.Študenti počas prezentácie. (Zdroj: Archív SOŠ)

MARTIN. Stredná odborná škola obchodu a služieb v Martine, Deň otvorených dverí a podujatie Ukážme, čo vieme. V skratke miesto i motív pre žiakov piateho ročníka študijného odboru hotelová akadémia a ich exhibičné vystúpenie. Robili ho pre žiakov základných škôl a ukázal pritom bohaté praktické zručnosti a znalosti z oblasti zážitkovej gastronómie.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Skupina pod vedením Mareka Sahula pripravila pre svojich budúcich spolužiakov ukážky v štýle amusing gastronomy. Išlo o prípravu molekulárnych pokrmov, horiacich nápojov a teppanyaki show (prípravu čínskych pokrmov na liatinovej platni teppan). Všetky činnosti vykonávali v sprievode štýlových hudieb, ktoré zintenzívňovali zážitky pozvaných hostí. Tí hlavných aktérov ukážok odmeňovali silným potleskom.

SkryťVypnúť reklamu

Druhá skupina hotelákov pod vedením Ivany Cálikovej inscenovala prípravu múčnych pokrmov. Žiaci základných škôl mali možnosť uvidieť netradičnú prípravu domáceho pleteného koláča, zemiakových pagáčov a orechových šúľancov. Atmosféru v tomto bloku prehliadky zručností dopĺňala ľudová hudba, ľudový tanec, plieskanie bičom a doplňujúce ukážky tradičnej prípravy masla a syrových korbáčikov.

Všetci pozvaní hostia ocenili okrem iného aj suverenitu účinkujúcich, ich dôstojné správanie a najmä charizmu, ktorá vyžarovala z každého z nich.

(Autor je pedagógom SOŠ obchodu a služieb.)

Autor: Peter Huľo

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry
  2. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  3. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  4. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  5. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  7. Kam smerujú peniaze bohatých?
  8. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 7 648
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 7 168
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 133
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji 4 247
  5. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 4 147
  6. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 2 916
  7. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 2 751
  8. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas? 2 465
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Čerstvo upečené – presne také pečivo si môžete vychutnať vo vašich domovoch vďaka spolupráci Lidla so slovenskými dodávateľmi.


V čase, keď záujem mladých ľudí o odborné školstvo na Slovensku klesá, sme sa v Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Martine rozhodli ísť inou cestou.


Vychádzajúca atletická hviezda Laura Frličková niesla počas otvorenia hier pochodeň.

Turčianske hry mládeže sú už v plnom prúde.


Pred obchodným centrom v Martine vystavujú sanitku zničenú ruským dronom.

Rusi ju zničili na ukrajinskom fronte.


16

Už ste čítali?