Nedeľa, 18. apríl, 2021 | Meniny má ValérKrížovkyKrížovky

V Turci sa dobre varí, v hanbe neostal

Aj v Turci máme reštaurácie, ktoré „chutia“ nielen odborníkom v oblasti gastronómie, ale aj bežným návštevníkom. Portál – restauracie.sme.sk zostavil rebríček najlepších. V ňom sú v rámci kraja na popredných miestach aj dve turčianske.

Interiér Penziónu Gitka.Interiér Penziónu Gitka. (Zdroj: Viera Legerská)

MARTIN. Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia. Gastronomický portál – restauracie.sme.sk sa preto rozhodol zostavovať rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov.

„A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť slávnostnom večere v rámci konferencie Trend Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a someliérom týždenník Trend. Poskytol priestor aj našej súťaži, a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme,“ informoval projektový manažér gastronomického portálu Roman Helt.

Skryť Vypnúť reklamu

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ doplnil Helt a dodal, že organizátori projektu sú pyšní na to, že vďaka nemu sa medzi „smotánkou“, ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní Trend Top, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu.

„Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov a dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac voľbou ľudu,“ dopĺňa.

Z turčianskych obľúbených reštaurácii sa do top rebríčka za Žilinský kraj dostali dvaja zástupcovia – Reštaurácia Paté v Hoteli Bystrička a Penzión Gitka z Lipovca.

Skryť Vypnúť reklamu

Manažér hotela Bystrička Jakub Grajciar netajil radosť z piatej priečky, no neskrýval ani odhodlanie posunúť sa v rebríčku vyššie.

„Prečo to nepovedať, chceme byť najlepší. V kuchyni máme výborný tím, ktorý vedie šéfkuchár Ján Výboštok a ako vidíte, výsledok ich práce je na tanieroch hostí hodnotený výborne,“ povedal nám. Pripomenul tiež, že povesť výbornej kuchyne a výborného servisu si budovali postupne a dlho. Hotel je mimo centier turistického ruchu i veľkých sídel, napriek tomu bodoval, a to aj bez masívnej kampane. „Tej sa ale chceme v najbližších mesiacoch viac venovať. Budeme pracovať na tom, aby sme zostali pre hostí naďalej príťažlivým miestom a pozvali ochutnať našu kuchyňu aj nových hostí,“ uzavrel manažér.

Majiteľku Penziónu Gitka Jaroslavu Vozárovú sme správou o hlasovaní hostí príjemne zaskočili. Nevedela o ňom. V rámci Žilinského kraja má ôsme miesto. „Je to príjemný pocit, naozaj. Podnikať už začali moji rodičia v roku 1993 a neskôr sme vedenie penziónu prevzali s manželom. Teraz úročíme dlhoročnú prácu. Som rada, že sa ľudia k nám vracajú, že povedia svojím známym o tom, že u nás sa dá dobre najesť i pobudnúť,“ opísala.

Skryť Vypnúť reklamu

Na otázku, čo vlastne ľudí láka odbočiť z hlavnej cesty a presunúť sa na obed či večeru k nim do Lipovca odpovedala: „Možno to, že nešetríme na porciách, že máme širokú ponuku jedál a že sme neprestali ponúkať tradičnú kuchyňu. Jedálny lístok máme pestrý, no hádam najviac si hostia objednávajú šúlance či domáce pirohy,“ skonštatovala a pridala aj informáciu, že štyrikrát do roka obmieňajú jedálny lístok podľa ročných období a surovín na trhu, čo sa asi tiež návštevníkom páči.

V minulom roku dokončili prestavbu penziónu. „Viem, jeho moderný vzhľad sa nemusí páčiť každému, ale už sme potrebovali rozšíriť kapacitu a naše odhodlanie prestavať ho na gazdovskú formu nám zlyhalo počas rokovania s dodávateľmi. Ale na návštevnosti sa to vôbec neodrazilo, služby sú rovnako dobré a ľudia sa o nás v dobrom zmieňujú pred známymi,“ uzatvára majiteľka a ubezpečuje, že dobrému chýru nezostanú nič dlžní ani v budúcnosti.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  2. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  3. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  4. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  5. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  6. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  7. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  3. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  4. AURES Holdings sa vydáva na západ
  5. Výčínanie počasia spôsobuje najviac škôd v júni
  6. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  7. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  8. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Reverzné inžinierstvo na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 51 950
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 663
  3. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 17 973
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 10 018
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 714
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 714
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 851
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 841
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 7 176
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 6 226
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

Mladíkovi Rovniankovi pomáhajú v defenzíve Markovič starší a Salajka.

Pár dní pred Vianocami 1987 privítal celok ZŤS Martin na domácom štadióne mužstvo VTJ Michalovce a podľahol mu 1:4.

2 h
Simona Hlatká považuje vzájomnú ženskú podporu za dôležitú. 
Vytvorila značku oblečenia, ktorá stiera predsudky.

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

4 h
Ilustračné foto.

Sčítanie obyvateľstva bude ešte pokračovať.

8 h
Výstava - História lyžovania v Turci.

História športových aktivít je v meste bohatá.

23 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin Spano, rodák z Čaky.

16. apr

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

4 h

Svadbu mladomanželov z Turca sprevádzali aj lavíny.

15. apr

Horčica sa stala pevnou súčasťou slovenskej kuchyne. Každý národ má tu svoju, Francúzi dijonskú, Nemci svoju žltú a Slováci majú liptovskomikulášsku.

15. apr

Už ste čítali?