Sobota, 28. november, 2020 | Meniny má HenrietaKrížovkyKrížovky

V Turci sa dobre varí, v hanbe neostal

Aj v Turci máme reštaurácie, ktoré „chutia“ nielen odborníkom v oblasti gastronómie, ale aj bežným návštevníkom. Portál – restauracie.sme.sk zostavil rebríček najlepších. V ňom sú v rámci kraja na popredných miestach aj dve turčianske.

Interiér Penziónu Gitka.Interiér Penziónu Gitka. (Zdroj: Viera Legerská)

MARTIN. Oceňovanie najlepších reštaurácii si v posledných rokoch zobrali pod patronát týždenník Trend a bedeker Gurmán na Slovensku. Výsledky tejto nesporne záslužnej činnosti hodnotiteľov však nie vždy musia ísť ruka v ruke s tým, ako to vidia hostia. Gastronomický portál – restauracie.sme.sk sa preto rozhodol zostavovať rebríčky na základe hodnotení samotných návštevníkov.

„A keďže sme chceli dať nultému ročníku ich vyhlasovania patričnú úroveň, rozhodli sme tak urobiť slávnostnom večere v rámci konferencie Trend Horeca Manažment na Donovaloch, kde odovzdával svoje ocenenia najlepším reštauráciám, hotelom a penziónom Slovenska pre rok 2015, ako aj najlepším šéfkuchárom a someliérom týždenník Trend. Poskytol priestor aj našej súťaži, a týmto mu za nezištnú partnerskú pomoc ďakujeme,“ informoval projektový manažér gastronomického portálu Roman Helt.

Skryť Vypnúť reklamu

Súťaž restauracie.sme.sk, v ktorej hodnotia úroveň reštaurácii ich návštevníci, má ešte začiatočnícke muchy. „Treba ich vychytať, ale na druhej strane sme radi, že sa ju podarilo rozbehnúť,“ doplnil Helt a dodal, že organizátori projektu sú pyšní na to, že vďaka nemu sa medzi „smotánkou“, ktorá sa pravidelne stretáva na oceňovaní Trend Top, objavili aj menej známe, menej vychytené a honosné reštaurácie, ktoré – ako to hovoria ich návštevníci – však robia skvelú prácu.

„Pozitívne hodnotenia získali od inak na internete často veľmi kritických užívateľov a dá sa teda pri troche neskromnosti povedať, že ich ocenenia sú takpovediac voľbou ľudu,“ dopĺňa.

Z turčianskych obľúbených reštaurácii sa do top rebríčka za Žilinský kraj dostali dvaja zástupcovia – Reštaurácia Paté v Hoteli Bystrička a Penzión Gitka z Lipovca.

Skryť Vypnúť reklamu

Manažér hotela Bystrička Jakub Grajciar netajil radosť z piatej priečky, no neskrýval ani odhodlanie posunúť sa v rebríčku vyššie.

„Prečo to nepovedať, chceme byť najlepší. V kuchyni máme výborný tím, ktorý vedie šéfkuchár Ján Výboštok a ako vidíte, výsledok ich práce je na tanieroch hostí hodnotený výborne,“ povedal nám. Pripomenul tiež, že povesť výbornej kuchyne a výborného servisu si budovali postupne a dlho. Hotel je mimo centier turistického ruchu i veľkých sídel, napriek tomu bodoval, a to aj bez masívnej kampane. „Tej sa ale chceme v najbližších mesiacoch viac venovať. Budeme pracovať na tom, aby sme zostali pre hostí naďalej príťažlivým miestom a pozvali ochutnať našu kuchyňu aj nových hostí,“ uzavrel manažér.

Majiteľku Penziónu Gitka Jaroslavu Vozárovú sme správou o hlasovaní hostí príjemne zaskočili. Nevedela o ňom. V rámci Žilinského kraja má ôsme miesto. „Je to príjemný pocit, naozaj. Podnikať už začali moji rodičia v roku 1993 a neskôr sme vedenie penziónu prevzali s manželom. Teraz úročíme dlhoročnú prácu. Som rada, že sa ľudia k nám vracajú, že povedia svojím známym o tom, že u nás sa dá dobre najesť i pobudnúť,“ opísala.

Skryť Vypnúť reklamu

Na otázku, čo vlastne ľudí láka odbočiť z hlavnej cesty a presunúť sa na obed či večeru k nim do Lipovca odpovedala: „Možno to, že nešetríme na porciách, že máme širokú ponuku jedál a že sme neprestali ponúkať tradičnú kuchyňu. Jedálny lístok máme pestrý, no hádam najviac si hostia objednávajú šúlance či domáce pirohy,“ skonštatovala a pridala aj informáciu, že štyrikrát do roka obmieňajú jedálny lístok podľa ročných období a surovín na trhu, čo sa asi tiež návštevníkom páči.

V minulom roku dokončili prestavbu penziónu. „Viem, jeho moderný vzhľad sa nemusí páčiť každému, ale už sme potrebovali rozšíriť kapacitu a naše odhodlanie prestavať ho na gazdovskú formu nám zlyhalo počas rokovania s dodávateľmi. Ale na návštevnosti sa to vôbec neodrazilo, služby sú rovnako dobré a ľudia sa o nás v dobrom zmieňujú pred známymi,“ uzatvára majiteľka a ubezpečuje, že dobrému chýru nezostanú nič dlžní ani v budúcnosti.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zodpovedné podnikanie je témou aj pre slovenské spoločnosti
  2. Bývanie v meste predlžuje život
  3. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  4. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  5. Aká je chémia vôní
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  8. Koronakríza: Ako vyzerá jeden deň operátorky infolinky?
  9. Tento rok by mal 70: Legenda Karola Duchoňa ožije u vás doma
  10. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie
  1. Pomôžte ľuďom v núdzi v najväčšej potravinovej zbierke v Tescu
  2. Aké sú dopady pandémie na financie ľudí?
  3. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  4. Účastníci charitatívneho behu No Finish Line nabehali 26 007 km
  5. Porsche Unseen: Tajné projekty dizajnérskej kuchyne, časť druhá
  6. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári
  7. Počúvaním hluku chránime váš sluch
  8. Aká je chémia vôní
  9. Helske očarila nemeckých dôchodcov
  10. Tipy na cenovo výhodné vianočné darčeky, ktoré aj potešia
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 29 230
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 17 882
  3. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 13 857
  4. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 10 917
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 8 477
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 312
  7. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 7 936
  8. Čo ovplyvňuje chuť kačacieho mäsa? Tieto dve veci 7 643
  9. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí 7 490
  10. Predplatená telefónna karta s kreditom 10 € v denníku SME 7 326
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z SME | MY Turiec - aktuálne správy

II. TRIEDA: Boj o prvú štvorku má parádne grády

Za odohratými zápasmi jesennej časti obzrieme so zástupcami troch klubov druhej triedy - Ďanovej Kláštora a Hája. Trochu sme rozobrali aj témy týkajúce sa slovenskej reprezentácie.

Jozef Šavol opäť doviedol svoj tím na priebežné prvé miesto.

Matica slovenská priblíži deťom slovenské povesti a rozprávky

Videoprojekt „Z príbehu do príbehu”,je určený aj pre deti Slovákov žijúcich v zahraničí.

Ilustračné foto.

Tréner Mosnár: Proti Žiline musíme ísť na sto percent

V piatom zápase sezóny stratil Martin prvé body. Aktuálne našich najviac tlačí topánka na pozícii obrancov. V piatok na Turčanov čaká derby proti Žiline.

Spišská Nová Ves nám pripravila prvú prehru v sezóne.

Ocenili kroniku mesta Martin, je vzorom aj pre iné mestá

V kronike by mali byť podľa kronikárky mesta Martin Kataríny Tomášovej zaznamenané všetky významné momenty v živote mesta.

Kronilu mesta Martin vedie Katarína Tomášová.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Maľbu na trnavskom paneláku za tisíce eur autor prerobí, ľuďom sa nepáči

Mala vyžarovať pozitívnu energiu, ľudia zo sídliska ju však prijali veľmi rozpačito.

Pri nehode v centre Zvolena vyhasol ľudský život

Nehoda sa stala v blízkosti Zvolenského zámku.

Pátrajú po dvoch odsúdených mužoch

Obaja hľadaní pochádzajú z Hlohovca.

Už ste čítali?