MARTIN. Pred očami svojich rodičov a pedagógov museli študenti hotelovej akadémie SOŠ obchodu a služieb dokázať, že ich zručnosti sú na požadovanej úrovni, čo im umožní postúpiť do vyššieho ročníka. Po konzultáciách so svojimi učiteľmi sa žiaci rozhodli prezentovať prípravu a podávanie trendových talianskych pokrmov.
V pracovných odevoch vo farbách talianskej zástavy a za sprievodu moderných talianskych piesní pripravovali pravú toskánsku polievku, špagety, slané a sladké palacinky, ovocné cheesecake a panna cottu, ktorú dozdobovali jahodami a kiwi, aby sa priblížili farbám talianskej trikolóry. Podarilo sa im vytvoriť príjemnú atmosféru, ktorá znásobovala prežívanie a zážitky pozvaných hostí. Tí odmeňovali výkony žiakov silným potleskom.
Porota všetkým udelila jednotky.
(Autor je pedagógom SOŠ obchodu a služieb.)
Autor: Peter Huľo