Diskusia k článku: Namiesto medu predával v Turci skaramelizovaný cukor

Po kauze s pokazeným mäsom či posypovou soľou to chamtiví predajcovia skúšajú aj s falošným medom.

chevron-downchevron-up
Ak chcete prispievať do diskusie, musíte byť prihlásený predplatiteľ.
Prihlásiť sa
91 príspevkov

    • janosp

      Co svine polske?

      Svine polske sa tiez vozia na Slovensko, tak isto aj kurence, ci hovazie..., tak isto ako eidamske tehly, rozne sunky atd... a to vsetko sa prebali a predava ako keby to bolo slovenske a ver mi ze nie je to o nic vacsi odpad ako to co vyraba Mecom, Tauris, Hyza... kup si taku akoze premiovu prazsku sunku a pozri sa cez nu do svetla, uvidis maso? Problem je skor v tom, ze na Slovensku sa vozia smejdy pre SMEJDOV, ved si napr zoberme take nakupy v Polsku v Nowom Targu, chodia tam kazdy vikend tisice Slovakov, ale videli ste tam nakupovat Poliakov? Preco tam nenakupuju Poliaci? Alebo tolko kritizovany "predaj z auta" co tu chodia Poliaci, videl niekto niekde v Polsku, zeby predavali maso, alebo zeleninu z auta? Mozno pred 20 rokmi, ale teraz? To ze je Slovensko v kvalite potravin krajinou tretieho sveta moze kto, Polsko? Preco sa na Slovensku vyraba a predava samy zmejd? A Preco sa slovenske urady navazaju iba a zasadne do zahranicnych vyrobkov a preco nie do slovenskych? Lebo co? Lebo Penta? Lebo majitel Tauris (nespominam si ako sa ten kkkkk vola) Lebo co? Lebo "tichy" sponzor SMER a.s. Babis a jeho Hyza, Penam...? Slovenske vyrobky? A co vyraba taky Babisov Penam? alebo taky Kosicky Wamex, Take smetie sa ani v Polsku nerobi.... PS. odpust si tie "svine polske" ok? ja som si nikde nevsimol zeby tam pisali o polskom mede, polskom predajcovi....
      • pragrr

        Absolútne nerozoznatelná je isoglukóza.

        Len somár môže predávať karamel a ešte väčší to kúpi!!! Ale i v inom sa Slovákom divím. V Novom Targu hneď na juhu mesta je ohromný trh a skutočne sú tam samí Slováci. Na druhej strane mesta sú nové veľké obchody s čimkoľvek a plné Poliakov. Ba niektoré tovary(napr. rybie konzervy všetkého druhu) tam predávajú lacnejšie!!!
        • -MP3-

          Novy Targ

          Neviem ako potraviny, ale oblečenie v Novom Targu ma stabilne slusnu kvalitu a nechcem ti kazit iluzie, ale v polovici slovenskych kamennych obchodov, vratane "znackovych" v nakupnych centrach, vidim presne to oblecenie, ktore sa predava v Novom Targu, akurat s 2 nasobnou cenou. Co sa tyka potravin, kupujem zasadne iba v kamennych obchodoch, pretoze tam to podlieha aspon *nejakej* elementarnej kontrole.
      • JoJo99
        No, asi máš poľských predkov, keď si na krátku poznámku JA 01 reagoval takým dlhým traktátom. . Faktom je, že: poľská "potravinárska soľ" bola soľ cestárska. A úslovím čerpajúcim z dlhoročných skúseností je: "Z Poľska ani sviňa nemôže byť dobrá". Ďalšie sklíčka do tejto mozaiky si doplnia čitatelia sami.
        • janosp
          nemam polskych predkov... mam tam viacero dobrych znamych, vela tam moja firma exportuje a velmi dobre poznam z jednej strany polske "cwaniactwo" ale z druhej strany aj slovensku holubiciu hlupost, kazdy extrem je zly. Vadi mi vsak, ze sa na problemy s potravinami atd... pozera cez prizmat narodnosti a statu. Co moze poskodit aj mna a moju firmu. Co ine by bolo vyrabat vo Svajciarsku a moct si dat Made in Switzerland a davat si Made in Slovakia... Vadi mi aj dalsia vec ze ta antypolska kampan je zivena hlavne lobingom slovenskych vyrobcov, ktory sa tu snazia ludom nahovorit ze vsetko cudzie je zle, len nase slovenske superkvalitne... pricom priemerny slovensky vyrobok je rovnako smejdacky ako priemerny polsky, jedine co... ze je este drahsi. Ved si porovnaj take "slovenske" Rajo s polskou Bakomou, alebo si porovnaj vyrobky slovenskeho velkovyrobcu Hyza s kvalitou Indykpol, ale zas taky Babisov Penam nema v POlsku konkurenciu... Co sa tyka Polska, tak ci sa nam to paci, alebo nie... su coraz viac pred nami, prejdi si cestu Banska Bystrica k hraniciam v Trstenej a chod dalej do Krakowa, lepsia a to podstatne lepsia cesta je v Polsku. Porovnaj si krajske mesta chodbnych slovenskych regionov Kosice a Presov s takym chudobnym polskym Rzeszowom..., alebo si porovnaj taku "Boze zlutuj sa" bratislavsku MHD s takou Krakowskou MPK kde uz 13 rokov! jazdia nizkopodlazne elektricky Bombardier a v BA kedy bude aspon jedna?
          • JoJo99
            V podstate súhlasím, s Poliakmi sa ťažko môžme zrovnávať, väčší hráč je spravidla vždy vo výhode. navyše "naše slovenské" už ani nepoznáme: Tebou uvádzaný príklad Rajo je toho príkladom: od čias zlikvidovania Milexu ide o rakúsku firmu (Schärdinger a jej nástupcovia).
          • luiv
            suhlas. cestujem relativne casto a nemyslim si, ze je nejaky velky rozdiel medzi vychodoeuropskymi krajinami. proste, potraviny v ostbloku sa vyrabaju pre nizkoprijmove skupiny (priemerne mzdy okolo tisicky, mediany ovela nizsie), takze kvalita je tomu aj prisposobena. o kulture predaja a vyroby ani nehovoriac. v konecnom dosledku, kto chce zdravo a kvalitne jest, nepozera na krajinu povodu ale na zlozenie vyrobkov a ich vplyv na travenie :)
          • hadi jed

            K tomu sa mozem vyjadrit

            Trochu tu pletiete jablka s hruskami...jedna vec je ekonomibka situacia oboch krajin a druha je Polska povaha - vypiect s kym sa da a akoze predavat lacno..Ale matematoka nepusti, ked chcem predavat najlacnejsie, musim to osidit a dat najlacnejsie komponenty! Poliaci su predovsetkym obchodnici a obchodovanie maju v krvi. To nevyvazaju pokazene vyrobky iba k nam, ale aj do Ceska a inych krajin EU, ktore su vyspelejsie ako my a lepsie na tom, alebo porovnatelne s Polskom. Takze to nezavysi od vyspelosti krajiny, ale od povahy ludi zijucich v nej. Ina vec je ze v poskomunistickych krajinach slaba kupna sila obyvatelstva je zivna poda pre podvodnikov. Nasi, ale aj Cesi sa velmi rychlo ucia byt nepoctivi obchodnici, lebo trh im to dovoli.
          • hadi jed

            este k tej kvalite

            preco kupovat radsej u nasich vyrobcov? Su tu 2 padne argumenty: 1. lebo sme mali ovela prisnejsie normy za socializmu, ako mali na zapade. Ked sa potravina vyvaza krizom krazom po Europe, musi mat stabilizatory, konzervanty aby sa nepokazila. Tak isto su postkomunisticke krajiny odbytiste nekvalitnych II a III. triednych vyrobkov pre zapad. Suvisi to s kupnou silou obyvatelstva. Preto kupovat radsej domace vyrobky, kde nieje tak vela stabilizatorov. 2. este stale sa najdu poctivi domaci vyrobcovia, ktori fungovali aj za sociku a maju v krvi stare prisnejsie normy, tak nepodvadzaju a drzia si kvalitu, ktora bola v potravinarstve za sociku.
        • Marián Krkošek
          Blog
          to čo je za blbosť že musí mať poslkých predkov? To ked niekto trepne prvú uražlivu vetu čo mu sadne na jazyk, tak reakcia na nu zaručuje národnostny pôvod? K faktu: Faktom je že poľská potravinárska soľ, nebola sol posypová, ale sol určená na výrobu posypovej soli, čo je malí rozdiel v slovách ale obrovský v stave soli. A málo kto ten rozdiel zaregistroval. Nemal by som žiadný problem do konca života používať sol určenú na výrobu posypovej soli, pretože to je sol, ktorá je práve vyťažená a ešte nijak neopracovaná = to čo miliony rokov dozadu ludia používali ako sol. potravinárska sol je vybielená verzia danej soli, kde ak si mam vybrať sol s bielidlom a bez, volím tú bez. tolko k soli. k poslkým šmejdom. šmejd je to tak 50km od hraníc kam chodia kupovať iný za "lacno" poliaci sami to nekupujú, lebo prečo by aj, ale iný s tým nemaju problem a prečo by oni mali problem to predávať ked to ludia stále kupujú ? Budes tu nadávať na to aka je to nekvalita, ale ked to bude stat polovicu toho na čo si zvyknuty tak si pojdeš nohy polámať aby si sa na polskom trhu pretlačal medzi všetkými tymi slovakmi.
          • rksifhg
            Mozno ze na vyrobu posypovej soli sa pouziva aj normalna vytazena sol. Ale konkretne ta polska bola vedlajsim produktom nejakej chemickej reakcie a bola plna zdraviu skodivych chemikalii. Bol tu o tom clanok, nechce sa mi ho hladat. Na ten podvod sa prislo tak, ze pri odstavke chemicky ktora tuto sol produkovala, prudko stupol zaujem o jedlu sol, priblizne v mnosztve odpovedajucom mnozstvu ktore produkovala ta chemicka. Tolko k tvojej zdravej polskej posypovej soli. Dobru chut.
  • krkavc
    ani to co predavaju v obchodoch tazko oznacit ako pravy med. etiketova povinnost je na smeich, kazda jedna flaska ma napisane Vyrobene z medov z EU a mimo krajin EU. Preco unia vcelarov si nezaregistruje vlastnu znacnku a pod nou to nepredava ? Osobne mi nerobi problem dat 10e za flasku, ked som si isty. ze ten med naozaj robili vcielky a stacali ludia, ktori tomu rozumeju.
    • PeŤo_3379

      Zmeska EÚ+mimoEÚ

      "Vyrobene z medov z EU a mimo krajin EU. " - tak takéto niečo by som si určite nekúpil a viem, že je to na skoro všetkých medoch v hypermarketoch. Zákon je takouto chorou formulkou vyjadrujúcou, že dotyčné čudo je vyrobené z medov vyrobených KDEKOĽVEK, a môže to byť trebárs aj 1 % normálneho medu z zvyšok cukor z Číny. Ale sú aj prvé lastovičky, v Bille som videl normálny slovenský med od slovenského včelára, žiadne pofidérne zmesi. Teda dúfam, že aspoň v normálnom obchode etiketa neklame.
    • cu1

      nema to kazda jedna napisane

      a ta, ktora to ma, tu jednoducho nekup. v com je problem? preco by to bolo na smiech? praveze vobec nie je. musia to oznacit - a ked vidis, ze je to z eu, aj mimo eu, tak to moze byt smejd a nekupim to. ake este potrebujes oznacenie? ze je to z cinskych medov? come on!
  • Marvinn

    Hahaha, med vykryštalizovaný len na dne

    pohára, predáva aj Tesco.
    • Tomáš Blaškovič
      nemusí to byť tým, že ten med je pančovaný, alebo nastavovaný cukrom. Taktiež rozpúšťanie skryštalizovaného medu teplom a miešanie rôznych druhov medu môže spôsobiť, že med následne nekryštalizuje rovnomerne. Akákoľvek manipulácia s medom čiastočne znižuje jeho kvalitu. Spracovatelia medu vykupujú med od včelárov, ten rozpúšťajú a vzájomne miešajú, aby získali kvalitou vyrovnané šarže.
      • včelo_212219
        Zatiaľ každý med v konvách mi skryštalizoval absolutne rovnomerne (ak obsahuje viac repky dotvrda). Na jeho naplnenie do fliaš je potrebné ho stekutiť v termokomore (do 45st C). Týmto procesom dôjde k narušeniu vzťahov medzi glukózou(kryštalizuje) a fruktózou(nekryštalizuje). Neznamená teda, že med, kde dôjde k disociácii tekutej a pevnej zložky je pančovaný. Ale musím povedať, že slovenský zákazník chce med tekutý ...

Najčítanejšie na My Turiec

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  2. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  3. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  4. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  5. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  6. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  7. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  8. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 101 443
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 369
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 119
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 471
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 328
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 077
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 918
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 483